Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avesta lasarett inte med på topplistan över landets bästa sjukhus

Avesta lasarett tappar sin topplacering från förra året när tidningen Dagens Medicin publiceras sin årliga rankning över landets bästa sjukhus. Kalix sjukhus knuffar ut Avesta lasarett från topplistan.

När Dagens Medicin i dag publicerade sin årliga rankning av Sveriges bästa sjukhus rapporterade vi till en början att Avesta lasarett liksom förra året hamnade på en femteplats, men det var fel uppgifter. På grund av ett tekniskt missöde på Dagens medicins webbsida publicerades nämligen fel topplista.

Det är för femte året i rad som Dagens Medicin utser landets bästa sjukhus i kategorierna universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre sjukhus. Rankningen baseras på patientenkäter, medicinsk kvalitet, ekonomi, tillgänglighet, hygien, förekomsten av trycksår och överbeläggningar.

Det är i kategorin "Bästa mindre sjukhus" som Avesta lasarett förra året hamnade på femteplats, en placering som man nu har tappat. Istället har Kalix sjukhus seglat in på femteplatsen.

Ingen av de andra sjukhusen i Dalarna tog sig in på topplistan. På Dagens Medicins databas kan man se vad sjukhusen har fått för resultat och se hela underlaget till rankingen.

Listan: Bästa mindre sjukhus 2016

1. Oskarshamns sjukhus

2. Lasarettet i Motala

3. Capio S:t Görans sjukhus

4. Bollnäs sjukhus

5. Kalix sjukhus