Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avesta laddar för 27:e cruisingen: "Det är många så kallade fyllepråmar"

På torsdag väntas det bli cruising i Avesta igen – en tradition på trettondagsafton sedan mer än 25 år.

Att det blir cruising står ganska klart, trots att ingen säger sig arrangera bilträffen. Motorklubbar utanför Dalarna skriver på sina hemsidor att det blir cruising den 5 januari i Avesta och Peter Backlund, som är med i Avestaklubben Steel Town Cruisers, säger att den blir av.

– Vi har inget med cruisingen att göra. Det finns ingen som ordnar det. Det har blivit så etablerat att de som har gamla bilar åker hit ändå, säger Peter Backlund.

Han ska åka med i cruisingen och hoppas att det blir många deltagare.

– Jag tänkte vara med. Det är lite eget. Det finns inte så många andra. Det brukar fungera bra. Det rullar på, säger Peter Backlund.

Han tror att bilarna kommer att samlas runt 18-19-tiden.

– Trettondagsafton är en vanlig jobbardag, så det blir nog då det drar igång, säger han.

Enligt uppgifter till tidningen är det 27:e året som vintercruisingen hålls i Avesta.

Hos polisen ställer man sig av avvaktande till fenomenet.

– Vi vet ingeting om det. Det finns inga tillstånd eller någon ansökan om tillstånd. Men om det blir cruising kommer vi att dyka upp, säger Monica Rickmo, polisinspektör i Avesta.

Hon säger att det kommer att bli kontroller i samband med cruisingen om den blir av.

– Det brukar vara en hel del som inte har sina papper i ordning. De som åker i cruisingen brukar ju inte ha sina finaste bilar mitt i vintern. Det är många så kallade fyllepråmar där de visar upp rumpan, säger Monica Rickmo.

Hon känner inte till om det blir en förstärkt polisstyrka på gatorna i Avesta under trettondagsafton. Det är trafikpolisen som avgör detta.

MISSA INTE:

LIVE-TV: Vi har ett reporterteam på plats och sänder live från cruisingen, med start klockan 19.15 på trettondagsafton.