Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta personer inblandade i frontalkrock på Sälenvägen – vi sände live

Två personbilar frontalkrockade norr om Malung på söndagens kväll. Fyra skadade fördes till sjukhus, totalt var åtta inblandade i olyckan.
Ambulanshelikoptern var på gång, men kunde inte flyga på grund av dåligt väder.

Se reprisen av vår live-sändning här:

Larmet som kom in strax efter klockan 17 på söndagen. Frontalkollisionen hade inträffat på riksväg 66, strax söder om Lima, vid Östra Ärnäs.

Räddningstjänsten från Malung ryckte ut, tre ambulanser lastades med fyra skadade som fördes till Mora lasarett.

Polisen uppger att det troligen är så att föraren i den ena bilen somnat och kommit över på fel körbana. I det ena fordonet färdades en man och hans tre barn. De hade klarat sig bra och fick åka med polis till vårdcentralen i Sälen för kontroll.

I den andra bilen, färdades en dansk familj med två vuxna och två barn. De är de som förts till Mora lasarett för kontroll då två familjemedlemmar klagade över buksmärtor.

Akutmottagningen på Mora lasarett meddelaade i en presskommuniké strax före klockan 21 att alla fyra är lindrigt skadade men får stanna kvar på sjukhus.

Man hade begärt ambulanshelikopter, men den kunde inte flyga på grund av dåligt väder.

Vägbanan i norrgående riktning var helt blockerad, men vägen kunde öppnas för trafik igen vid 18.30-tiden.

LÄS ÄVEN: För en vecka sedan inträffade också en allvarlig kollision på riksväg 66, mellan Malung och Yttermalung.