Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta personer hittade vid liv under snömassorna vid lyxhotell i Italien - se videoklippet från mirakelräddningen

Åtta personer ska ha hittats vid liv i snömassorna efter gårdagens lavin i Italien, uppger Reuters.
Minst två barn ska ha överlevt närmare två dygn under snön.

Här är bilder från när räddningspersonalen lyckade gräva fram flera överlevare ur snömassorna efter den våldsamma lavinen som rasade över ett hotell i Italien. Två barn ska vara bland de personer som mirakulöst hittades vid liv efter närmare två dygn begravda i snömassorna.

Runt 30 personer har varit saknade efter att en lavin rasade över ett lyxhotell i Farindola i Italien. Under hela natten och dagen har arbetet pågått för att leta efter överlevande i snömassorna.

Nu har fjällräddarna fått kontakt med åtta personer som har överlevt trots att det är minusgrader i området.

– De är vid liv och vi har pratat med dem, säger Luca Cari, talesperson på brandkåren, till Reuters.

Minst fyra personer ska ha bekräftas vara döda och minst 20 personer saknas fortfarande. Flera av de saknade är barn, enligt BBC.

En helikopter var under fredagen på väg till hotellet för att hjälpa till att få hem de åtta personerna som hittades i snömassorna.

– Att ha hittat de här människorna ger oss hopp om att hitta fler överlevande, säger Titti Postiglione, på Italienska civilförsvaret, till Reuters.

Artikeln uppdateras.

Se också:

Många döda på hotell efter lavin i Italien: "Hjälp, hjälp, vi dör av kyla"