Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ATG i namnstrid med spelbolag – "De försöker oblygt stjäla ett namn"

Med advokathjälp försöker ett internationellt spelbolag lägga beslag på det inarbetade varumärket Legolas som ATG registrerat i EU. Det handlar om varumärket Legolas.

– Det är förvisso ingen direkt nyhet att många internationella spelbolag tolkar lagar och regler på sitt eget sätt. Men det är klart att vi blev något förvånade när man anlitar advokater för att så oblygt försöka stjäla ett namn och varumärke som ATG investerat mångmiljonbelopp i och som är en del av Travsverige, säger Sten Andersen, marknadschef på ATG, i ett pressmeddelande.

Legolas var sagohästen som på 80-talet starkt bidrog till att travsporten fick sitt stora publika genombrott.

Sedan 2015 körs också ett årligt V75-lopp till Legolas minne. 2018 skulle Legolas ha fyllt 40 år och då planerar ATG att satsa ytterligare på loppet Legolas Minne som körs på Åby travbana.

ATG lät under 2016 skydda varumärket juridiskt genom att registrera det hos EU:s varumärkesmyndighet.

Innan årsskiftet kom ett brev adresserat till ATG som uppmanade bolaget att dra tillbaka sin registrering. Ett bolag registrerat på Malta, som har för avsikt att erbjuda spel på hästar, skulle annars vidta rättsliga åtgärder.

Vad det handlar om är vem som var först med att använda Legolas som varumärke.

ATG säger sig ha bevis för att de var först med att registrera varumärket och har nu motkrav som innebär att det internationella spelbolaget omedelbart ska upphöra att använda Legolas i sin marknadsföring.

– Det är naturligtvis tråkigt att Legolas nu ska behöva få sitt namn solkat av en juridisk tvist, säger Sten Andersen, på ATG.