Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återöppningen av avdelning 95 i Säter skjuts upp – fortsatt rekrytering av personal

Den 1 mars var det tänkt att slutenvårdsavdelning 95 på Säters sjukhus skulle återöppnas men det skjuts upp till 1 september 2017 istället.

– Vi har fått till stånd en välordnad rekrytering av sjuksköterskor och flera kommer att börja inom psykiatrin till våren, men vi ser att det ändå blir för sårbart att öppna avdelning 95 före sommaren, säger Per Söderberg, divisionschef psykiatri Landstinget Dalarna, i ett pressmeddelande.

Det saknas fortfarande ett antal sjuksköterskor och Landstinget Dalarna vill efter sommaren fortsätta rekryteringen för att kunna starta upp med fast bemanning.

– Vi har i rekryteringsannonserna tydliggjort vilka arbetstider som gäller för olika tjänster och att ett extra lönetillägg på 8 000 kronor erbjuds sjuksköterskor som anställs och tjänstgör mer än två år inom psykiatrin, vilket vi hoppas ska vara en del i att attrahera sökande till tjänsterna, säger Per Söderberg.