Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas efter dödsolycka på riksväg 50

En man i 25-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död efter en trafikolycka i Borlänge förra sommaren då en 33-årig man avled.

Annons

Enligt åtalet ska mannen ha orsakat en annan mans död efter att han försökt köra om mannen på riksväg 50. Det var den 7 juni som olyckan inträffade på riksväg 50 söder om Borlänge, i höjd med Mats Knuts rastplats.

Läs också: En död efter allvarlig trafikolycka på riksväg 50

Räddningstjänsten larmades till olyckan klockan 06.30, då två bilar hade kört över räcket och en av bilarna hamnade i ett djupt dike. Den andra bilen slungades över ett viltstängsel.

En 33-årig man avled i olyckan, och nu åtalas alltså föraren av den andra bilen som var inblandad i olyckan för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Enligt åtalet ska mannen i "uttröttat tillstånd" påbörjat en omkörning av den andra bilen. Han ska under omkörningen ha kört in i den andra bilen, vilket ledde till att båda bilarna körde av vägen.

Åklagaren menar att den åtalade mannen "i väsentlig mån brustit i uppmärksamhet på framförvarande trafik" under omkörningen, och att mannens handlande inneburit ett medvetet risktagande.

Se tv-inslaget från olyckan: