Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas efter dödsolycka på riksväg 50

En man i 25-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död efter en trafikolycka i Borlänge förra sommaren då en 33-årig man avled.

Annons

Enligt åtalet ska mannen ha orsakat en annan mans död efter att han försökt köra om mannen på riksväg 50. Det var den 7 juni som olyckan inträffade på riksväg 50 söder om Borlänge, i höjd med Mats Knuts rastplats.

Läs också: En död efter allvarlig trafikolycka på riksväg 50

Räddningstjänsten larmades till olyckan klockan 06.30, då två bilar hade kört över räcket och en av bilarna hamnade i ett djupt dike. Den andra bilen slungades över ett viltstängsel.

En 33-årig man avled i olyckan, och nu åtalas alltså föraren av den andra bilen som var inblandad i olyckan för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Enligt åtalet ska mannen i "uttröttat tillstånd" påbörjat en omkörning av den andra bilen. Han ska under omkörningen ha kört in i den andra bilen, vilket ledde till att båda bilarna körde av vägen.

Åklagaren menar att den åtalade mannen "i väsentlig mån brustit i uppmärksamhet på framförvarande trafik" under omkörningen, och att mannens handlande inneburit ett medvetet risktagande.

Se tv-inslaget från olyckan: