Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal väntas för 27 fullbordade åldringsbrott – ett av dem begicks i Ludvika

På fredag väntas åtal väckas mot de två män, 25 respektive 30 år, som på förmiddagen den 16 januari i år lurade av Annikki Landström, 83, såväl smycken som kontanter.

Männen greps i Ockelbo dagen efter, tisdagen den 17 januari. Därmed rullades också en intensiv stöld- och bedrägeriturné upp.

Brottet i Ludvika visade bara vara en i en lång rad.

Enligt häktningsframställan som kammaråklagare Christer Sammens lämnade in till Hudiksvalls tingsrätt den 19 januari misstänktes i synnerhet den yngre av männen för ett flertal grova bedrägerier och grova stölder från Stockholmstrakten i söder till Umeå i norr.

Och i samtliga fall har brottsoffren varit äldre finsktalande personer i 70-90-årsåldern som lurats att undsätta "släktingen" från Finland.

När åtalet väcks har av allt att döma den långa raden av brott, som åklagaren presenterade i anslutning till häktningen, blivit ännu längre.

Nu ska det handla om 27 fullbordade åldringsbrott samt ett antal försök till brott.

Det framgår vidare att när det gäller brottet i Ludvika är de båda männen delgivna misstanke om såväl häleri som stöld.

Läs även: Man ska ha lurat en mängd finsktalande åldringar – har kommit över 360 000 kronor

Läs även: 83-åriga Annikki blev blåst av finsktalande "kusin Jarmo"