Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AT:s nye chefredaktör: "Nu börjar nystarten – och vi behöver din hjälp!"

 
Nystart för Avesta Tidning
Visa alla artiklar

Avesta Tidning är inget utan sina läsare. Utan den där törsten efter nyheter från närområdet och berättelser från bygden hade det inte funnits några spalter alls. Nu gör det tack och lov det. Och det ska det göra även i framtiden.

I kontraktet mellan tidning och läsare ingår att vi håller koll åt dig. Vi granskar Avesta kommun för att se att våra skattepengar inte förslösas. Vi rapporterar om viktiga näringslivsnyheter. Vi uppmärksammar orättvisor och gripande människoöden. Men vi berättar också om sådant som gör livet värt att leva: familj, släkt och vänner, föreningar, sport, friluftsliv och kultur.

Det är snart 15 år sedan jag sprang ut från Karlfeldtgymnasiet (då Domarhagen) och tog mig an vuxenlivet. Sedan dess har jag haft otrolig tur och fått se och uppleva mycket – i Sverige, Europa och världen. Den grund som lades här hemma i Avesta gav mig tillträde till stora universitet och med tiden stora tidningar. Jag har fått lära av de bästa, fått fina förtroendeuppdrag på riksplanet och fått göra reportage- och studieresor i fjärran länder.

Ändå börjar mitt hittills största äventyr nu – här hemma i Folkarebygden. Här axlar jag det finaste uppdrag en journalist kan få i södra Dalarna: att leda Avesta Tidning och förvalta förtroendet som Avestaborna visat oss i generationer. Och jag gör ingen hemlighet av att tidningen behöver bli bättre.

Det är alltid lätt att vara efterklok men att styra tidningen från först Västerås och sedan Falun var ingen bra lösning. Nu blir det ändring på det och AT leds från och med nu från Avesta. Som det ska vara. Och det är inte bara ledarskapet som kommer närmare. Den redaktionella styrkan utökas också – drastiskt!

I måndags klev ett antal nyanställda reportrar in på redaktionen på Myntgatan 12. Totalt räknar vi nu till sex redaktionella tjänster och två annonssäljare. I laguppställningen finns såväl nya som välkända bekantskaper (jag ska berätta mer inom kort).

Du som läser AT kommer att få en piggare, mer aktuell och framför allt mycket mer lokal tidning. Den förändringen börjar nu, och i mitten av oktober lanseras ”nya” Avesta Tidning med nytt utseende och i stor utsträckning förnyat innehåll.

Nu behöver vi din hjälp! Ja, vi vill veta vad du tycker om tidningen och dess framtid. Nedan hittar du därför en läsarenkät. Även du som inte prenumererar på AT i dag, men är nyfiken och vill ha en bra tidning för Avesta och Folkare, är varmt välkommen att bidra med dina synpunkter.

I år firar Avesta 100 år som stad. AT grundades redan 1882, men vi firar också 2019. För nu är det dags för nystart!

Gabriel Ehrling Perers, chefredaktör

Enkäten innehåller åtta frågor och tar mindre än fem minuter att besvara. Fyller du i din mejladress har du dessutom chans att vinna biobiljetter (vi lottar ut totalt 30 stycken). Har du problem att öppna enkäten i mobilen, klicka här.