Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arwidson sköt fullt i EM-premiären: "Inte den hetsiga Lucky Luke-skjutningen"

Lima SKG:s Tobias Arwidson blev med sin åttondeplats bäste svenski onsdagens distanslopp, efter att ha skjutit fullt i alla skytten.
– Sådär, ja! 20 av 20 på Tobias. Det där gillar jag att se, säger Eurosports kommentator, Tord Wiksten.

I dag, onsdag, inleddes årets skidskytte-EM i Duszniki Zdroj, i sydvästra Polen. Det var 20 kilometer individuell start som fick äran inleda herrarnas mästerskap, vilket innebar att reglerna var enkla: En bom är lika med en minuts tidspålägg och den som har bäst tid i mål vinner.

Bäste svensk blev Lima SKG:s Tobias Arwidson som lyckades skjuta fullt.

– Sådär, ja! 20 av 20 på Tobias. Det där gillar jag att se. Det där var inte den hetsiga Lucky Luke-skjutningen som han jobbar på att få bort. För det är ju så, att när han skjuter fullt är det så otroligt mycket bättre, säger Eurosports kommentator, Tord Wiksten efter Arwidsons fjärde skjutning.

– Nu knyter alla tummar vi har att det finns lite kraft i benen på Tobias.

Men det gick tungt för Arwidson på den sista åkningen, och han tappade 55 sekunder på ledande Loginov bara på spurtvarvet. Arwidson slutade trots det på åttonde plats.

Strax efter Arwidson kom Peppe Femling.

– Det är lysande Peppe, utbrister Eurosports kommentator, Tord Wiksten efter att Tullus SG:s Peppe Femling skjutit tre nollor.

Men i fjärde skyttet bommade Femling andra skottet.

– Det är riktigt, riktigt bra. Men det hade såklart varit ännu bättre med 20 träff, säger Tord Wiksten när Femling går ut som nia efter fjärde och sista skyttet.

Femling slutade på en 13:e plats.

Biathlon Östersunds Tiio Söderhielm sköt bra till och med fjärde skyttet. Efter tredje skyttet hade han bara en bom, vilket Tord Wiksten gillade.

– Riktigt, riktigt kul för Tiio som är inne på sin andra säsong som skidskytt.

Men i det sista stående skyttet sköt Söderhielm två bom vilket innebar att han med sina tre tilläggsminuter slutade på en 39:e plats.

Lima SKG:s Simon Hallström var tidigt borta från topplaceringarna då han skjutit tre bom i första skyttet. Han slutade på en 80:e plats efter sex bom.

Vann gjorde ryssen Alexander Loginov (en bom), tvåa blev Bulgaren Krasimir Anev (fullt skytte) och på tredje plats kom ryssen Yury Shopin (fullt skytte).

Detta är ett så kallat öppet EM vilket innebär att alla länder som vill får skicka deltagare. De flesta tävlande kör till vardags i IBU-cupen, det vill säga den cup som precis under den absoluta världseliten.

Damerna tävlar senare i dag i sitt distanslopp över 15 kilometer, med individuell start. Loppet börjar 13.30 och Sverige kommer till start med fem damer.