Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Armand Duplantis med nytt världsrekord – igen

För en månad sedan hoppade han över 5,92 för en putsning av sitt tidigare juniorvärldsrekord.
I natt slog han till igen – med 5,93.
– Jag ville få det perfekta slutet och kunde inte ha gjort ett bättre sistahopp, säger han till till The Advertiser.

När det var dags för delstatsmästerskapen i Baton Rouge, Louisiana, visade Armand Duplantis att formen han haft under hela vintern och våren fortsatt fanns där, där han alltså för en månad sedan satte juniorvärldsrekordet på 5,92.

Efter turbulensen – nytt världsrekord av Duplantis

Mästerskapet var det sista Duplantis gjorde för sin skola Lafayette High innan universitet väntar efter sommaren.

Och det sista hoppet i mästerskapet fungerade som tändvätska för junioren.

En tändvätska som alltså räckte till ett nytt juniorvärldsrekord efter att han flugit över ribban som låg på 5,93 meters höjd.

– Jag ville få det perfekta slutet och kunde inte ha gjort ett bättre sistahopp. Jag stannade upp någon sekund innan hoppet, och när jag landade och såg att ribban låg kvar tänkte jag: ”Det där var mitt sista hopp i den här dressen”. Det slog mig inte riktigt förrän jag hade landat, säger Duplantis till The Advertiser.

Efter sommaren väntar studier och tävlingar för Louisianna State University, och han får då Bernie Moore Stadium som hemmaplan. Bernie Moore Stadium där han alltså under natten mot söndag svensk tid noterades för ett nytt juniorvärldsrekord.

Duplantis fortsätter flyga högt – slog nytt juniorvärldsrekord