Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets stipendiater utsedda av Svenska Skidspelens Supporterklubb - dalatalang prisas bland Sveriges bästa

I år går Svenska Skidspelens Supporterklubbs stipendium till Emma Ribom, Kalix SK, och Hugo Jacobsson, Falun-Borlänge SK.
De unga talangerna är i gott sällskap - stora stjärnor som Charlotte Kalla och Per Elofsson har tidigare prisats av supporterklubben.

Emma Ribom från Kalix är en av Sveriges starkast lysande unga skidstjärnor, och var bland annat med och tog stafettguld vid junior-VM 2016.

Årets säsong fick en omskriven, tuff start, då Ribom drabbades av körtelfeber. Men på junior-VM i Utah i januari kunde hon återigen prestera högt.

Hugo Jacobsson, som sedan några år tillbaka tävlar för Falun-Borlänge SK, är fostrad i Avestaklubben Rembo IK. Så sent som i dagarna tog han guld på JSM-sprinten i Kalix.

Dessa två är nu årets stipendiater, som får 7500 kronor var av Svenska Skidspelens Supporterklubb.

– Emma Ribom är väldigt fokuserad, hon lever för sin skidåkning. Och Hugo Jacobsson är en lugn och trygg kille, som precis tagit sprintguld på junior-SM, säger Inger Nilsson, som tillsammans med maken Per delade ut stipendiet till de två.

LÄS ÄVEN De studerar unga längdskidåkare: Inger och Per från Aspeboda listar framtidens stjärnor