Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbogakvinnan häktad – misstänkt för mordet på maken

En 42-åriga kvinnan och hennes 25-åriga svärson häktades idag misstäkta för mord på maken.
Maken hittades drunknad i en sjö vid sommarstugan där kvinnans föräldrar ett år senare utsattes för ett knivdåd.

Den första förhandling tog inte mer än 20 minuter. Den 42-åriga kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för mord på sin make, vilket är den högre misstankegraden, skriver VLT.

Mannen hittades drunknad i augusti 2015. Det utreddes då som en olyckshändelse – men misstankarna om att mannen mördats väcktes efter att ett försäkringsbolag börjat utreda fallet.

Sedan tidigare sitter den 42-åriga kvinnan och hennes 18-åriga pojkvän även häktade misstänkta för mord och mordförsök. Det gäller ett knivdåd i en sommarstuga i Arboga där kvinnans pappa dödades och hennes mamma skadades allvarligt. Pojkvännen ska ha erkänt det mordet.

Den 42-åriga kvinnan är belagd med restriktioner – hon får inte hålla kontakt med omvärlden. Kvinnan bestrider åklagarens häktningsyrkande. 12 april ska åtal vara väckt.

Svärsonen häktades

Även kvinnans 25-årige svärson ställdes inför häktningsdomaren misstänkt före drunkningsmordet. Mannen har tidigare suttit häktad i två omgångar och blev under dagen omhäktad.

Åklagaren Jessica Wenna berättar för VLT att målet är att alla åtal ska upp i samma rättegång.

Utredningen kring drunkningen växer och omfattar nu mellan 1500-2000 sidor i förundersökningen. Hela förundersökningen är på cirka 4000 sidor, uppger VLT.

Kvinnan är även misstänkt för att ha beställt mord på andra personer i ett flertal fall.

Ursäkta problemen med ljudet i sändningen nedan. Från 1.30 cirka är ljudet med oss. Åklagarna berättar om grunderna för åtal

Här kan du se livesändningen inför häktningsförhandlingen mot 42-åringen som började klockan 13.00.

Mer läsning

Arbogakvinnan begärs häktad för mord på sin make

Nya misstankar mot Arbogakvinnan: "Försökte beställa sju mord"