Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbogakvinnan häktad – misstänkt för mordet på maken

En 42-åriga kvinnan och hennes 25-åriga svärson häktades idag misstäkta för mord på maken.
Maken hittades drunknad i en sjö vid sommarstugan där kvinnans föräldrar ett år senare utsattes för ett knivdåd.

Annons

Den första förhandling tog inte mer än 20 minuter. Den 42-åriga kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för mord på sin make, vilket är den högre misstankegraden, skriver VLT.

Mannen hittades drunknad i augusti 2015. Det utreddes då som en olyckshändelse – men misstankarna om att mannen mördats väcktes efter att ett försäkringsbolag börjat utreda fallet.

Sedan tidigare sitter den 42-åriga kvinnan och hennes 18-åriga pojkvän även häktade misstänkta för mord och mordförsök. Det gäller ett knivdåd i en sommarstuga i Arboga där kvinnans pappa dödades och hennes mamma skadades allvarligt. Pojkvännen ska ha erkänt det mordet.

Den 42-åriga kvinnan är belagd med restriktioner – hon får inte hålla kontakt med omvärlden. Kvinnan bestrider åklagarens häktningsyrkande. 12 april ska åtal vara väckt.

Svärsonen häktades

Även kvinnans 25-årige svärson ställdes inför häktningsdomaren misstänkt före drunkningsmordet. Mannen har tidigare suttit häktad i två omgångar och blev under dagen omhäktad.

Åklagaren Jessica Wenna berättar för VLT att målet är att alla åtal ska upp i samma rättegång.

Utredningen kring drunkningen växer och omfattar nu mellan 1500-2000 sidor i förundersökningen. Hela förundersökningen är på cirka 4000 sidor, uppger VLT.

Kvinnan är även misstänkt för att ha beställt mord på andra personer i ett flertal fall.

Ursäkta problemen med ljudet i sändningen nedan. Från 1.30 cirka är ljudet med oss. Åklagarna berättar om grunderna för åtal

Här kan du se livesändningen inför häktningsförhandlingen mot 42-åringen som började klockan 13.00.

Mer läsning

Arbogakvinnan begärs häktad för mord på sin make

Nya misstankar mot Arbogakvinnan: "Försökte beställa sju mord"