Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett nationellt prov har läckt ut på sociala medier

Förra veckan läckte nationella provet i svenska ut på sociala medier, och nu har även provet i biologi spridits. Det meddelar Skolverket.

Det var i torsdags som Skolverket gick ut med att nationella provet i svenska hade spridits på sociala medier. Alla elever i årskurs nio skulle på fredagen genomföra nationella provet i svenska och svenska som andraspråk, och rektorerna fick själva ta ställning till om ersättningsprovet skulle användas eller inte.

Och nu meddelar alltså Skolverket att ännu ett nationellt prov har läckt ut på sociala medier. Det handlar om delprov B i biologi som kopierats upp och delats ut till eleverna av misstag av en lärare i Stockholmsområdet.

Skolverket meddelar att det även i det här fallet är upp till rektorn att ta beslut om att använda ersättningsprovet istället, om man misstänker att eleverna har fått kännedom om innehållet i provet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android