Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en SM–medalj till Isak Nyholm

Isak Nyholm från IK Juno blev trea två gånger om när Paraklassen för seniorer avgjordes vid SM-tävlingarna i Helsingborg.

Medaljerna inbringade först i dubbel, tillsammans med Martin Frodeson BTK Safir. De föll i semi mot mästarna Anna-Carin Ahlqvist/Victor Sjöqvist med 5-11 9-11 10-12.

I singel blev det på nytt en tredjeplats efter att i semi torskat mot Magnus Norgren Docksta i tre raka set, det var fjärde raka SM-titeln för Norgren.

Lite kuriosa: Avestakillen Isak Nyholm coachade Magnus i dennes finalvinst mot Malmös David Olsson.

I Damdubbel blev det kvartsfinal för Junos Hannah Holgersson/Sofia Westholm som i en rysare i åttondelen besegrade systrarna Zetterström Spårvägen med 3-2 i set men var sedan chanslösa mot Mosovits/Tanska Eslöv.

MER: Junospelare till final i Malmö Open

Till kvarten gick även Huda Mustafa tillsammans med Hanna Kjellsson Lyckeby och de gjorde en kanonmatch mot slutsegrarna Matilda Ekholm/Ellen Holmsten där de föll med 2-3 i set. I Damsingeln gick Huda Mustafa längst till den tredje omgången medens Westholm och Holgersson vann första omg. innan respass i den andra.

Utöver Nyholm plockade även syskonen Källberg, med förflutet i Borlänge, åt sig medaljer. Stina, numer i Team Mälarenergi, slutade tvåa i D20 och trea i Damsingeln efter förlust mot mästaren Matilda Ekholm. Anton som representerar Söderhamn blev trea i herrsingeln och guld i Herrdubbeln tillsammans med Anders Eriksson Halmstad efter finalvinst i tre raka set mot Wartas Jiang/Söderlund.

MER: IK Juno en medalj rikare – JSM–silver för avestakillen Isak Nyholm

Sven-Inge Grönqvist