Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en man dömd för rastplatsvåldtäkt i Varberg

Efter en krogkväll våldtogs en kvinna på en parkering norr om Varberg av två män.
En av männen greps under hösten 2015 och dömdes till fängelse.
Nu har rättvisan kommit i kapp även den andra mannen – som idag dömdes till ett fängelsestraff på fyra år och åtta månader.

Det var i mars 2015 som kvinnan våldtogs på parkeringen i Varberg. Kivnnan hade efter en krogkväll i Göteborg tagit sällskap med två män för en efterfest på deras hotell.

Kvinnan följde med männen i en bil och blev bjuden på en cigarett, som senare visade sig ha innehållit cannabis.

Männen ska enligt åtalet ha trott att kvinnan svimmat av och körde då in på en rastplats utanför Varberg. Där ska männen ha våldtagit kvinnan.

En man greps senare under hösten 2015 och dömdes till tre och ett halvt års fängelse av hovrätten.

Den andre mannen befann sig under en längre tid på fri fot. Men efter ett genombrott i utredningen lyckades polisen häkta mannen i hans frånvaro i september förra året. I december greps mannen i Italien. Mannen åtalades vid Varbergs tingsrätt misstänkt för våldtäkten.

Nu har alltså även den andre mannen dömts till ett kännbart fängelsestraff. Tingsrätten dömde idag mannen till fyra år och åtta månaders fängelse för grov våldtäkt.. Dessutom utvisas mannen och får inte påtervända till Sverige förrens tidigast om tio år.