Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Haag skrällde – visade storform inför stafetten i VM: "Aldrig haft ett så bra damlag"

Charlotte Kalla stal de stora rubrikerna med sitt silver.
Men bakom henne skrällde Anna Haag – och smällde till med sitt bästa lopp för säsongen.
Något som bådar gott inför lagstafetten.
– Jag kunde kräma ur det sista, säger hon till SVT efteråt.

Läs också: Kallas medaljsuccé fortsätter – tog VM-silver på 10 kilometer

Sverige ser starka ut inför lagstafetten i skid-VM. Damlaget imponerade stort i tio kilometer klassiskt och utöver silvermedaljören Charlotte Kalla var Anna Haag glädjeämnet.

Hon överraskade och gjorde sitt bästa lopp för säsongen.

– Jag hade verkligen en plan och gick igenom mina lopp på tio kilometer klassisk, hur jag gjort. Det handlar just om att komma i rytm, lyssna på sin kropp och hålla start till mål. Det gjorde jag i dag, säger hon till SVT.

– Det kom syra här och där, men jag hade bett våra ledare att skrika vid spåret att "det är VM i dag". Då kunde jag kräma ur det sista, säger hon.

Snacka om scenförändring mot 18:e platsen i skiathlon.

– Det är idrotten. Den är så störd. Det är himmel eller helvete. Ena dagen står man och gråter för att man är så frustrerad och sen står man här och ”yes, jag fick ut det”, säger hon till Sportbladet.

Nu är hon riktigt taggad inför stafetten – efter att samtliga svenskor nått topp 20 på tisdagen.

– Vi har väl aldrig haft ett så bra damlag med tre tjejer hemma som lika gärna hade kunnat åka också. Vi kunde haft två fantastiska stafettlag, säger hon.