Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Dyvik vann andra raka U23-guldet: "Det är fantastiskt"

Två tävlingar, två guld. Det är Anna Dyviks facit hittills i årets U23-VM.
– Jag har egentligen inte tagit in det än, när jag förstår vad som har hänt kommer jag vara överlycklig, säger hon till expressen.se.

Falun Borlänges Anna Dyvik vann enkelt torsdagens VM-tävling på tio kilometer fritt.

22-åringen var överlägsen och kom i mål nästan 17 sekunder före den norska tvåan Tiril Udnes Weng. Trea slutade norskan Lovise Heimdal.

– Det är fantastiskt. Hon var sliten när hon kom i mål. Hon gjorde ett fantastiskt andra varv, säger Sollefteå Skidklubbs ordförande Mia Karlsson som är på plats i USA.

– Jag är helt slut. Jag var trött redan i morse och jag trodde inte att jag skulle lyckas vinna det här. Jag har egentligen inte tagit in det än, när jag förstår vad som har hänt kommer jag vara överlycklig. Det är fantastiskt för det är så många duktiga åkare med, säger Dyvik till expressen.se.

På lördag är det dags för Anna Dyviks tredje och sista lopp i U23-VM, skiathlon.

– Jag älskar ju skiathlon. Det vore helt sjukt vinna guld även där, jag hoppas på det, säger Dyvik till expressen.se.

Så slutade övriga svenskar:

14. Moa Molander Kristiansen +1.16,4

20. Maja Dahlqvist +1.33,5

31. Lisa Vinsa +2.34,6

I tisdags vann Anna Dyvik sprinttävlingen efter att ha varit i etta i prologen och sedan övertygat resterande del av tävlingen. Då fick hon dela pallen med klubbkompisen Maja Dahlkvist, som blev trea.