Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amor Layouni i samtal med den allsvenska storklubben – "Det är vad vi hoppas på"

Allt talar för att Amor Layouni lämnar Degerfors efter bara en säsong.
Själv hoppas den förre Bragespelaren på att karriären fortsätter i IFK Göteborg.
– Han trivdes bra där och jag tror att han kan få en bra utveckling i Göteborg, säger Layounis agent Michael Kallbäck till Fotbollskanalen.se.

Falusonen Amor Layouni fanns på IFK Göteborgs radar redan 2015 och tränade med klubben innan det stod klart att Degerfors skulle bli ny klubbadress.

Intresset för den 26-årige yttern har dock kvarstått och Layouni har på nytt visat upp sig för storklubben nu i december.

Och blåvitt är högstaprio, åtminstone om falusonen själv får bestämma.

– Vi ska försöka få till en lösning. Det är vad vi hoppas på i alla fall. Amor själv har varit tydlig med att Göteborg är prio ett. Han trivdes bra där och jag tror att han kan få en bra utveckling i Göteborg och med Jörgen som tränare, säger Layounis agent Michael Kallbäck till Fotbollskanalen.se.

Enligt Kallbäck finns dock även andra alternativ.

– Det finns intresse från en annan allsvensk klubb och en Tippeligaen-klubb. Men vi har sagt till dem att vi får se vart det landar med Göteborg först.

Huruvida Göteborg verkligen har någon plats för Layouni återstår dock att se.

– På den positionen (yttermittfältare) som han spelar har vi ingen vakant plats. Det är mer om det skulle hända något. Vi får se, säger IFK-tränaren, Jörgen Lennartsson till Fotbollskanalen.se.

Någon fortsättning i Degerfors är inte sannolik, menar Michael Kallbäck.

– Som det ser ut i dagsläget tror jag inte att Amor spelar i Degerfors när säsongen drar igång, men man vet aldrig.

LÄS ÄVEN:

Layouni på väg att lämna Degerfors – aktuell för allsvenskan: "Finns alternativ"