Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulans på planen efter huvudslag

Det blev en trist avslutning på Avesta AIK:s annars så fina säsong. Den andra kvalmatchen mot Strömsbergs IF spelades aldrig klart utan avbröts vid ställningen 2-1 med ungefär en kvart kvar att spela.

Annons

Detta efter att först halv kalabalik uppstått på plan sedan Erik Schultz Eklund i Avesta AIK, utanför spel, bakifrån slagit till en Strömsbergsspelare i huvudet. Spelaren blev sedan liggandes kvar på banan.

När domartrion rett ut situationen tilldelades Schultz Eklund ett rött kort och samtidigt tillkallades en ambulans till konstgräsplanen i Tierp för att ta hand om hemmaspelaren. Avbrottet varade i cirka 20 minuter innan bägge lagen kom överrens om att avbryta matchen.

- Vi löpte upp från straffområdet och jag har före fått en spark på knät av honom. Jag löper lite framför honom när jag får ett slag i ryggslutet så reflexmässigt så slår jag upp handen i ansiktet på honom och jag vänder mig om samtidigt. Det är så klart jätteolyckligt att han skadade sig – det var ingen mening alls från min sida att skada honom. Jag skall försöka kontakta honom inom kort, säger en nedstämd Erik Schultz Eklund som utdelade slaget. 

Rent sportsligt behövde Avesta göra ytterligare fyra mål för att komma ikapp och det kändes inte realistiskt så därav kunde bägge lagen komma fram till att det bästa var att avbryta.

Spelmässigt började AAIK annars positivt men utan att få någon välbehövlig  utdelning. Istället gick hemmalaget fram till 2-0 i mitten av första halvlek och där dog spänningen.

Avestas tröstmål nickade Victor Berg in i den 70:e minuten.

Läs mer: i måndagens Avesta TIdning