Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alsenfelt om LIF-supportrarnas hot: "De ska vara glada att jag inte brydde mig"

Han hängdes ut som en av de största syndabockarna efter misslyckade SHL-kvalet mot Malmö våren 2015.
Nu talar förre Leksandsmålvakten Oscar Alsenfelt ut om hotbreven från Leksandsfansen.
– Ibland skulle jag nästan vilja förklara för dem att ni skjuter er själva i foten, säger Alsenfelt till Nordicbets podcast SHL-podden.

Han hjälpte Leksands IF till SHL våren 2013 och var en av de största anledningarna till att klubben höll sig kvar över säsongen 2013-14.

Våren 2015 tog det roliga slut när LIF förlorade direktkvalet mot Malmö.

Mitt under pågående kvalspel mot skåningarna började rykten gå runt om att Alsenfelt var klar för Malmö.

– Efter det fick vi flera hotbrev där de skrev att de skulle komma hem till oss, att de visste var vi bodde... vilket ju var allmänt känt eftersom jag precis hade köpt lägenheten där. De skulle ge sig på min fru och... ja, det var rätt hårda brev och det var ju mitt under matchserien, säger Oscar Alsenfelt till Nordicbets podcast SHL-podden.

Ibland skulle jag nästan vilja förklara för dem att ni skjuter er själva i foten

Han fortsätter:

– Jag skulle spela hemmamatch två dagar senare och det är ju Leksandsfans som skickar det här, mitt under den viktigaste prestationen och den viktigaste spelaren de behöver för att... så ibland skulle jag nästan vilja förklara för dem att ni skjuter er själva i foten. Ni ska vara glada att jag inte brydde mig så mycket. Nu blev det ju inte bra ändå men ja...

Efter kvalet åkte Alsenfelt på semester då det inte gick att vara i Leksand, och att han just då inte visste var han skulle spela, efter degraderingen.

Har hoten på något sätt gjort att chansen att du spelar i Leksand igen är mindre?

– Det var faktiskt jättemånga som hörde av sig, både från supporterskaran men även andra, och verkligen backade och de runtom laget visste ju hur mycket jag gjorde mitt bästa, gjorde allt och skrek i omklädningsrummet och ville så mycket. De gav stödet, men även andra supportrar som hörde av sig och beklagade.

– Det var många som beklagade och förkastade det och jättegärna ville att jag skulle stanna, så det kommer inte att påverka någonting i framtiden, för jag vet att det är många där som uppskattade det jag gjorde. Det är det som är det viktigaste, säger Oscar Alsenfelt.

LÄS MER:

Tyske stjärnan bekräftar LIF-intresset: "De har kontaktat mig"

Leksandsduo kan lånas ut till Borlänge resten av säsongen – sportchefens besked om lånespelarna

Leksands sportchef om spelarjakten i Tyskland: "En väldigt uppförstorad grej"