Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alpina JSM-medaljer till dalaåkare

Jesper Brändholm tog guld i yngre juniorernas storslalom medan Moras Fanny Axelsson knep silvret i äldre juniorklassen vid JSM-tävlingarna i Fjätervålen.

Fyra tävlingar som överlappade varandra, så blev facit när JSM för både yngre och äldre juniorer avgjordes samtidigt i Fjätervålen.

Trots ett pressat program flöt tävlingen utan problem och det med fina dalaframgångar. I herrarnas yngre junior SM blev det tredje raka dalaguldet. Efter Avestas Johan Hagbergs två fartguld var det nu Jesper Brändholm från Sälen som var klart snabbast i storslalom.

– Det här är jag mer än nöjd med och nu ska jag utmana Johans två guld när det bara är slalom kvar, log Jesper, som har en inbördes kamp med kompisen Johan Hagberg, som slutade sjua i storslalom.

Tvåa låg länge Klövsjös Carl Jonsson, men han blev nedpetad av Täbys Erik Voss-Schraer, som missade starten och fick starta efter de 30 främsta.

– Lite småmissar idag, men jag kom inte hit för att bara bli trea, konstaterade förstaårsjunioren Carl från Svenstavik, och höjde ribban inför söndagnes slalom.

I damernas äldsta juniorklass blev vemdalstalangen Elsa Håkansson-Fermbäck trea, men sedan två norska åkare strukits i kampen om SM-medaljerna, blev det JSM-guld till Elsa, före Moras Fanny Axelsson som knep silvermedaljen.

Östersunds Ludwig Cassman var snabbast i FIS-klassen, men för gammal för juniorklassen och därför blev Storklintens Hannes Grym guldmedaljör före Sundsvalls Filip Vennerström. Åres Zack Monsén slutade femma i juniorklassen.

Unga alpina talangen Sara Rask, Sollentuna vann slalomklassen för de yngre juniorerna medan Hudiks Agnes Dahlin slutade femma. Bästa dalatjej blev Sälens Alice Larsson med en 13:e plats.