Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka i stadshuset

Det var när en anställd kom in på söndagseftermiddagen som han upptäckte skadan. Reparationsarbetet beräknas ta upp mot fyra månader.

Annons
Agnetha Lundgren, en av kommunens ekonomer flyttar ut ur sitt rum som ligger mitt emot kommunalrådets kontor.

På andra våningen där kaffemaskinen stod var det närmare en decimeter med vatten på golvet. En tre centimeter lång spricka i inloppet till maskinen var det som orsakade vattenläckan. Risk- och säkerhetsansvariga i kommunen, Yngve Mattiasson tippar på att maskinen sprutat ut runt 10 000 liter vatten under helgen.

På nedervåningen hade vattnet letat sig in till de flesta rummen. Ett av dem var kommunalrådets. Hittills är det tio rum som är skadade av vattenläckan. Men fler kan uppstå säger Mattiasson.

– De rumen vi vet håller vi på att åtgärda. Men det kan lika gärna krypa till andra delar allt eftersom, säger han.

Att sanera och reparera stadshuset kommer bli en kostsam historia. Kommunens försäkringspremie är låg och de betalar en större självrisk.

– Självrisken ligger på 200 000 kronor i alla fall, men det kan nog krypa sig iväg mot en miljon kronor innan allt är färdigt, säger Yngve Mattiasson.

Under tiden får personalen samsas om de utrymmen som är kvar. Så länge det inte blir för många klarar alla av att stanna i stadshuset.

– Vi räknar med att få sitta trångt och då får vi nog in sju, åtta stycken i rummen, säger Mattiasson.

Den värsta utrymmesbristen är konferensmöjligheterna. På övervåningen där konferensrummet var fullbokat och möten hölls varje dag är förstört.

– Det är en lösning vi får titta på, säger han.

Läs mer i onsdagens AT.

Mer läsning

Annons