Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdslös fartdåre döms till höga böter

Hög fart på riksväg 70 för snart ett år sedan med en polisbil i hasorna har fått sitt rättsliga efterspel. En 22-årig man från Avesta döms att böta 6900 kronor för vårdslöshet i trafik.

Annons

En polisbil tog den 29 oktober förra året upp jakten på 22-åringen när han i hög hastighet körde söder ut på riksväg 70 mot Avesta. Den efterföljande polisbilen mätte upp farter på 170 km/timmen.

Efterföljande polis såg att Avestabon körde om en svängande bil i höjd med Grådöavfarten och att han då passerade över en spärrlinje.

22-åringen nekar till att ha kört så fort. Han hävdar att han högst körde höll 130 km/timmen. Han nekar också till att ha kört över en spärrlinje när han körde om den svängande bilen.

Falu tingsrätt skriver i sin dom att hastigheten åtminstone tidvis var uppe i 150 km/tim och att det är för hög hastighet på vägsträckan. Den högst tillåtna hastigheten där är 90 km/tim.

Omkörningen har utom rimligt tvivel gått till på det sätt polisen beskriver med passage över spärrlinje, skriver rätten.

Domen för 22-åringen blir 20 dagsböter à 230 kronor för vårdlöshet i trafik. Mannen ska betala sina kostnader för rättegången.

Mer läsning

Annons