Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdcentral öppnar inte i Cityhuset

Däremot är det flera butiker som har visat intresse att ta över Ica:s gamla lokaler. De för just nu diskussioner med fastighetsägarna.

Annons
Struligt. Det har varit mycket oklara besked om vad som ska ligga i Icas gamla lokaler. Det enda som är klart just nu är att flera butiker är intresserade av lokalerna.

Det kommer inte att öppna någon vårdcentral i Cityhuset.

– De har inte lämnat något besked till oss vad de vill göra och vi har aldrig haft något avtal, säger Jan Andersson, styrelseordförande i Scanpark Nordic.

Scanpark Nordic är sedan i juni majoritetsägare av Cityhuset och ytterligare tre hus i centrala Avesta.

I september öppnade Södra Dalarnas vårdcentral ett informationskontor i Icas gamla lokaler. Verksamhetschef Mathias Eld uppmanade Avestaborna att lämna intresseanmälningar och att de skulle ligga till grund om vårdcentralen kunde öppna. Det var även i den vevan det stod klart att Intersport blev utan lokaler i Cityhuset. Nu i december har inget nytt kontrakt skrivits med Södra Dalarnas vårdcentral.

– De har inte lämnat något besked till oss om vad de vill göra i framtiden. Vi har inte haft något avtal alls förutom att de fick låna lokalerna under en period.

Annons