Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntan på analyser av tragedin i Lycka

Polisutredningen fortsätter av dödskjutningarna i Lycka. Åklagare har inte tagit över än eftersom en familjetragedi inte kan uteslutas.

Annons
Polisförstärkning. Ännu en polisbil kör fram till gården där ett äldre par och en hund påträffades ihjälskjutna i Lycka den 6 mars.

Avestapolisen håller för närvarande förhör i utredningen av tragedin i Lycka.

Det är grannar, bekanta och andra som kan ha sett och hört någonting som polisen förhört och förhör just nu.

Polisens avspärrningar var borta i går på platsen där det äldre paret påträffades döda tillsammans med sin hund på tisdagsförmiddagen.

Just nu väntar polisen på tre svar från: 

–De svaren ska jämföras så att vi kan gå vidare med analysen, säger Bo Eriksson, pressinformatör vid Länskommunikationscentralen, LKC, dalapolisen i Falun.

När svaren på undersökningarna kan väntas är svårt för Bo Eriksson att säga. Det är så olika hur lång tid som till exempel en obduktion klar.

–Egentligen har vi alltså samma läge som förut, säger han.

Det som är något annorlunda i det här fallet är att polisen fortfarande leder utredningen. I vanliga fall tar åklagare över direkt och leder förundersökningen vid en mordutredning. Och det är alltså en mordutredning som pågår.

Kan det här handla om en familjetragedi?– Det kan det mycket väl vara en möjlighet i den här tragedin, säger Bo Eriksson.

Mer läsning

Annons