Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprop i Fors för By vårdcentral 

– Det är skandal att inte ordna till det så att By vårdcentral blir kvar fullt ut när den fungerar så väl, säger Inger M Eriksson, ordförande i By utvecklingsgrupp.

Annons

Hon är besviken över att läkarbemanningen ska begränsas till ett par dagar i veckan och att BVC tas bort.

– Det är för bedrövligt att det får gå till så. Här finns 160 barn inskrivna, det finns alltså vårdbehov för dem i Horndal. Det borde ha fått gehör.

By utvecklingsgrupp, Horndalsgruppen och Vårdens intressegrupp i Avesta och Hedemora tar nu initiativ till upprop i Fors.

–Vi vill tala om för folk i Fors att de kan skriva sig hos By vårdcentral, och därmed få en fast läkare. Det som Skogsbo vårdcentral inte har med sina läkarvakanser.

–Det är ju lika långt till Horndal från Fors som till Avesta. I Horndal finns det alltid en parkering ett par steg från vårdcentralen.

Syftet är att få ett ökat vårdbehov som kan innebära att vårdcentralen kan ha kvar nuvarande utbud som filial.

Och Forsborna skulle göra en insats. Apoteket och annan service i Horndal skulle kunna räddas.

Landstingsrådet Sören Bertilsson, S, har full tillförsikt att vård efter behov ska kunna erbjudas såväl vid den sammanslagna vårcentralen i Avesta som vid filialen i Horndal.

– By ska ha ett dagligt öppethållande och läkarmottagning ska finnas i mån av behov. Jag har en stor tilltro att ledningen som kommer på plats kommer ordna det.

BVC-sköterskan kommer inte att vara kvar, den förs över till Familjecentrum i Avesta.

Mer läsning

Annons