Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvångsförvaltning upphör i Krylbo

Den första juli upphörde tvångsförvaltningen av bostadshusen i Krylbo.
– Vi har dragit tillbaka det med anledning av den nya ägaren, de ska få visa att de kan, säger Johan Pelling, chefsjurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Det bostadsbehåll som tidigare ägts av Dalstjärnan, sköts och ägs numera av Rivella. Sedan två veckor tillbaka är bostäderna inte längre under tvångsförvaltning. Nu ska Gamla Byn till förhandling för att få betalt för den tid de har underhållit bostäderna.

De har haft kontakt med de nya ägarna och enligt Johan Pelling har de fått signaler från företaget att de planerar att ta hand och sköta om området.

– Men vi kommer att hålla ögonen på utvecklingen i området, finns det det några tecken på att de missköter sig kommer vi gå in och begära en ny tvångsförvaltning, säger Johan Pelling.

Hyresgästföreningen har haft kontakt med de nya ägarna Rivella fastigheter AB. De har kontakter med Omniagruppen som även har hand om skötseln av Dalahästenområdet.

Det området har kritiserats för dålig skötseln, är inte det tecken nog att de nya ägarna inte är att lita på?– Det är svårt att jämföra, för det är inte samma krav och lagar som gäller för bostadsområden och handelslokaler. Vad gäller bostäder så finns det en lägsta godtagbara standard som vi hänvisar till. Den skulle aldrig en butikshyresgäst kunna använda sig av. På såna områden är underhållsskötseln inte lika stor, utan du betalar för det du får.

Läs mer i fredagens AT.

Mer läsning

Annons