Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ton tak krossade flera bilar

Vid tretiden natten till annandagen blåste ett helt plåttak av ett hyreshus i centrala Avesta och orsakade stora skador.

Annons
Arbetet med att få bort det enorma plåttaket pågick långt in på morgontimmarna.

Förutom träd som fallit över flera vägar i kommunen blev den största skadan av stormen ett två ton plåttak som blåste ner från ett tak vid Kollgillaregatan i centrala Avesta. Det enorma taket la sig över flertalet bilar på parkeringen samt korsningen Kollgillaregatan-Myrgatan.

Dan Eriksson är sekreterare i den drabbade föreningen och vaknade cirka 03.00 i natt av en stor smäll.

- Både jag och min sambo vaknade av ett riktigt brak. Då gick jag ut på balkongen med en ficklampa och fick se en stor plåt som låg över hela parkeringen och vägen. Efter ett tag förstod jag att det var vårt tak som helt hade blåst ner.

Han kontaktade både räddningstjänsten och polisen som kom till platsen. Även Grönstjärna entreprenad, som sköter om fastigheten, kom för att röja undan det stora taket.

- Taket hade lagt sig upp och ner, men var annars intakt. Så de fick riva isär plåten med maskiner för att kunna flytta på det, säger Dan Eriksson.

Taket, som är, 35x12 meter och väger cirka två ton, gjorde stora skador på flera bilar och fick en lyktstolpe att vika sig helt. Som tur var befann sig ingen på parkeringen när taket föll.

- En granne kom hem vid två tiden, bara en timme innan det hände. Så han hade väldig tur.

Dan Eriksson hoppas nu att huset får ett nytt tak så fort som möjligt. Börjar det snöa eller regna är det annars stor risk för fuktskador då flera luckor i taket står helt öppna.

Mer läsning

Annons