Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män åtalade för skrotstölder

Två personer, 54 och 56 år gamla från Avesta, har nu åtalats vid Falu tingsrätt för omfattande skrotstölder från Karlslunds återvinningscentral.

Annons

Två män i 55-årsåldern från Avesta har nu åtalats för stöld av stora mängder blandskrot från återvinningscentralen i Karlslund.

En del av stölderna tros ha begåtts tillsammans med en tredje person. Stölderna avslöjades i september i höstas och båda personerna har suttit häktade under en period.

Den ena personen erkänner brott medan den andre nekar. Åtalet gäller grov stöld i båda fallen alternativt häleri i det ena fallet.

Stölderna som åtalet gäller ska ha begåtts under ett par års tid vid ett 20-tal tillfällen och minst fem ton blandskrot har stulits per tillfälle.

Ett par personer är också kallade att vittna om iakttagelser som har gjorts vid Karlslund och vid den ene åtalades företagsområde. Till exempel att containrar från Karlslund vid flera tillfällen har stått på det område där en av de misstänkta hade sitt företag.

Det finns också en sammanställning över skrotpriser under perioden, vilket ligger till grund för de belopp som anges i åtalet på tillsammans nästan 150 000 kronor.

Stöldgodset utgörs av metall som har lämnats in till Karlslund av privatpersoner för återvinning och har alltså tillhört det kommunala bolaget Avesta VA och Avfall AB. En av de åtalade var tidigare anställd av Avesta kommun.

Mer läsning

Annons