Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åtalas efter vattenskoterolycka

Nu har åtal väckts mot två personer efter att en ung man omkommit i en vattenskoterolycka på midsommardagen förra året. Olyckan inträffade när han simmade i Jädersjön.

Annons
Leif Silbersky försvarar den unga kvinna som åtalas för vållande till annans död.

Det är en ung kvinna och en ung man som står åtalade. I åtalet står det klart att den omkomne dog av skador från trubbigt våld mot huvudet i kombination med drunkning.

Kvinnan som är i 25-årsåldern från Värmland, som körde skotern, åtalas för grovt sjöfylleri, vållande till annans död och grovt brott. När kvinnan körde skotern hade hon en 1.91 promille alkohol i blodet.

Mannen som är från Avesta kommun, även han i 25-årsåldern, åtalas för medhjälp till grovt sjöfylleri och medhjälp till vållande till annans död och grovt brott.

Mannen åtalas, då han låtit kvinnan köra skotern trots att han insett att hon varit påverkad under färden.

I åtalet står att läsa

att kvinnan kört vattenskotern i nästan 15 knop, trots att hon varit så påverkad av alkohol att hon inte kunnat framföra eller manövrera vattenskotern på ett betryggande sätt.

I vittnesmål framkommer att personer försökt uppmärksamma kvinnan på att en person simmade i vattnet. Det framkommer också att kvinnan samma dag nämnt att det var första gången hon körde vattenskoter. Samt att hon ramlat av skotern vid minst två tillfällen innan olyckan skedde.

Kvinnan försvaras av Leif Silbersky. Han har tidigare försvarat bland annat Anders Eklund, Hagamannen och Toni Alldén.

Mer läsning

Annons