Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre anhölls för rån och människorov

Polisen håller på att klara upp fallet med den 45-årige Salabo som hittades blodig i Saladamm efter att ha blivit kidnappad. I dag sitter två män och en kvinna anhållna för människorov, rån och grov misshandel.

Annons
På den här vägen dumpades 45-åringen. Nu vill polisen ha kontakt med den bilist som passerade på vägen samtidigt som gärningsmännen stannade till och slängde av mannen.

– Bilen som mannen blev bortförd i har tagits i beslag och en teknisk undersökning ska genomföras, säger Salapolisens biträdande kriminalchef Peter Danielsson.

Det var vid 21.30-tiden den 18 oktober som ett vittne hittade en blodig och förvirrad man ståendes på knä på den väg som leder ner mot Ösby naturbruksgymnasium.

Mannen visade sig vara en 45-årig Salabo som blivit dumpad i Saladamm efter att tidigare samma dag ha blivit kidnappad och grovt misshandlad.

Till att börja med ville inte mannen berätta för polisen vad som hänt. Nu har dock offret kommit på andra tankar.

Efter att ha hållit ett målsägandeförhör med honom har polisen kunnat gripa två män och en kvinna som skäligen misstänkta för brottet.

– En 31-årig Avestabo greps i sitt hem i tisdags. Han anhölls samma dag av åklagare.

– I går morse anhölls sedan en 53-årig kvinna och en 51-årig man efter att polisen gripit dem i Rosshyttan. Kvinnan är från Västerås och mannen är från en annan del av Västmanland, säger Peter Danielsson.

Hittills har det framkommit att 45-åringen befann sig i Avestatrakten när han blev intvingad i en bil och bortförd.

– Vi har inte alla detaljer än men Salabon ska ha haft en skuld som måste betalas. Han blev därför rånad på smycken och andra värdesaker i samband med att han blev intvingad i bilen.

– Mannen ska också ha blivit misshandlad vid två tillfällen. Misshandeln har skett med en påk eller något annat tillhygge, förklarar Peter Danielsson.

Vet ni hur lång tid mannen var till-fångatagen i bilen innan han dumpades?

– Nej det vet vi inte. 45-åringen vet inte själv hur länge han var i bilen, säger Peter Danielsson.

Även om polisen kommit en bra bit på väg i utredningen så finns det dock saker man fortfarande är intresserad av.

– Vi vet att en bilist passerade samtidigt som gärningsmännen stannade till på vägen för att slänga av Salabon. Bilisten som passerade gärningsmännens bil är vi mycket intresserade av att komma i kontakt med, säger polisinspektör Mikael Lundqvist.

Samtliga tre som nu sitter anhållna är kända av polisen sedan tidigare. Västeråskvinnan har i dagsläget 87 pågående ärenden hos Väst-

manlandspolisen.

Förutom människorov, rån och grov misshandel är hon misstänkt för alltifrån vapenbrott och narkotikabrott till rattfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel och hemfridsbrott.

Varje gång som hon tidigare gripits och suttit anhållen har hon släppts i väntan på åtal.

Mer läsning

Annons