Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Trafikverket har  för låga ambitioner”

Trafikverket får svidande kritik för att inte ha utrett Krylbo bangård med tanke på transportbehoven 30-40 år framåt i tiden.

Annons
Krylbo bangård behöver renoveras inför framtiden. Trafikverket får skarp kritik för inte ha utrett trafikbehoven på bangården längre fram i tiden.

Kritiken är allvarlig och grundläggande mot Trafikverkets utredning av Krylbo bangård.

Fel antaganden gör att fel lösningar förespråkas på bangården. De varken är långsiktiga eller flexibla som möter upp den förväntade efterfrågan på järnvägstransporter ens på kort sikt.

Det skriver Dalabanans intressenter i sitt remissvar till Trafikverket.

Det som förvånar Dalabanans intressenter är att detta konstaterar Trafikverket självt i sin utredning. Men det får inte verket att ta ett nytt grepp i utredningen av Krylbo bangård.

– Vi tycker att Trafikverket inte utgår från rimliga nivåer på förväntad trafikefterfrågan. De volymer som är målet för en investering är redan uppnådd i dag. I stället borde Trafikverket utreda en investering som håller 30-40 år framåt, säger projektledare Magnus Landström.

Dalabanans intressenter efterlyser ett helhetsperspektiv på Krylbo bangård. Den behöver rustas både för efterfrågan av fler godstransporter på banan Storvik-Frövi och för trafiken på Dalabanan, det vill säga Mora-Stockholm.

Planer finn nära i tid att utvidga de regionala tågsystemen mellan Dalarna-Västmanland och Upplands län. En annan plan finns att komplettera Krylbo bangård med ett triangelspår för att föra godstransporter från Storvik-Frövi kan in på Dalbanan och tvärtom.

Ett helhetsperspektiv har efterlysts i referensmöten med Trafikverket. I stället för att beakta det har Trafikverket begränsat sin utredning ytterligare av om- och tillbyggnader av Krylbo bangård.

– Vi vill inte kritisera utredarna, men det visar att Trafikverket har anpassat sig efter de pengar, som finns i stället för att förutsättningslöst utreda efterfrågan, säger Magnus Landström.

–Vi har ju gravt järnvägsberoende industrier i Avesta, Borlänge och Ludvika. Våra industriers konkurrenskraft står och faller med transporterna.

Även Avesta kommun har i sitt remissvar pekat på det anmärkningsvärda i att Trafikverket bara utrett bangården för en trafikutveckling på 30 procent, när man vet att trafiken ska öka med 50 procent.

– Vi är förvånade att ambitionerna från Trafikverkets sida inte är högre, säger näringslivssekreterare Lars Enoksson.

Mer läsning

Annons