Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svalt intresse för  jämställdhetsbonus

Jämställdhetsbonusen infördes för att fler pappor ska ta ut mer än de 60 reserverade ledighetsdagarna. Något som har visat sig fungera dåligt i Dalarna.

Annons

Jämställdhetsbonusen är tänkt att råda bot på ojämlikt fördelad föräldraledighet. Förhoppningen är att bryta mönstret av kvinnor som på grund av lång föräldraledighet hamnar efter på arbetsmarknaden.

Den huvudsakliga poängen med åtgärden är att skillnaden mellan män och kvinnors uttag av föräldrapenningdagar ska minska.

Men nu ifrågasätts det hur pass effektiv bonusen egentligen är.

I Försäkringskassans senaste rapport till regeringen konstaterades det att bonusen inte påverkat föräldrapenninguttaget nämnvärt, och att bonusen inte har gjort tillräckligt för jämställdheten.

Förra året stod Sveriges

kvinnor för 76,3 procent av de utbetalda föräldrapenningdagarna, medan männen stod för blygsamma 23,7 procent.

Avesta tillhörde kommunerna som var sämst på en jämställd fördelning av föräldrapenningdagarna. Kvinnorna stod för nästan hela 80 procent av uttagen.

Intresset för bonusen i Avesta är svalt. Förra året fick 51 föräldrar bonusen i kommunen. Dalarnas hade samtidigt förhållandevis dåliga siffror. 804 föräldrar i hela länet. Det går att jämföra med Västerbottens län, som har betydligt färre invånare, och som totalt hade 1 063 föräldrar med jämställdhetsbonusen.

Bonusen infördes 2008 och har utvärderats ett antal gånger av regeringen.

Tidigare regler som arbetskriteriet och krångliga ansökningsförfarande har slopats för att få fler föräldrar att kvalificera sig för bonusen.

Niklas Löfgren, familjeekonomisk

talesperson på Försäkringskassan, tror att det ligger mycket bakom Dalarnas låga bonussiffror, men att industristäder som Avesta har en stor bidragande faktor.

– Just i industristäder, kan en anledning vara att många pappor jobbar skift. Då kan papporna vara lediga i två veckor och vara hemma med barnen utan att ta ut föräldrapenningdagar, förklarar han.

Niklas Löfgren hoppas att jämställdhetbonusen inte ska behöva fler förändringar eller förenklingar.

– Vi hoppas att den ska fungera bra som den är nu, säger han.

Mer läsning

Annons