Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanne Berger (S) ny ordförande för Gamla byn AB

Susanne Berger, 41, valdes till ny ordförande för Gamla byn AB och Avesta industristad AB vid kommunfullmäktiges möte på måndagskvällen i Fors. Det vice kommunalrådet får därmed fler tunga politiska uppdrag i kommunen.

Annons
Nyvald. Susanne Berger (S) valdes vid fullmäktiges möte måndagskvällen till ny ordförande för Gamla byn AB och Avesta industristad AB.

Susanne Berger rycker in på kort varsel sedan Ingemar Gustafsson, S, i torsdags hoppade av alla sina uppdrag i kommunen efter kritik från revisorer för vidlyftig representation med alkohol och upphandling av konsulttjänster för hundratsentals kronor på eget bevåg. Detta i egenskap av ordförande för de både bolagen som Susanne Berger nu ska styra över.

Susanne Berger var inte förberedd på att dessa uppdrag skulle hamna i hennes knä. Det var stödet från kommunledning och från partikamraterna som avgjorde saken.

- Det känns stort, och jag känner mig stolt över förtroendet och tacksam för allt stöd, säger hon till AT strax efter fullmäktigemötet på måndagskvällen.

Hon avslöjar att hennes hjärtefråga är bostäder för alla, från unga till gamla i kommunen. 

- Då menar jag verkligen alla, säger hon.

Läs mer i onsdagens AT

Mer läsning

Annons