Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé på Mudduspremiärvisning

I går, torsdag, var det premiärvisning av Muddus Hjorton Kolarbo gård. Över hundra personer var på plats och lät sig väl smakas och underhållas.

Annons
Makarna Katarina och Lars Hansson har arbetat hårt för att få klar gården, hela 13 kilo har Lennart tappat och nu har han fått köpa en mindre kockskjorta. Nu är hela fabriken flyttat från Gällivare till Kolarbogård. I går invigdes gårdsbutiken och fiket. Men det finns också flera rum att hyra. ”När du vill bli kvitt dina släktingar” som Lars Hansson skämtsamt sa.

Familjen Hansson, som driver företaget, bjöd besökarna på välsmakande glögg, delikatesschoklad och ett gott skratt. Besökarna fick möjlighet att provsmaka chokladen men också se hur den tillverkas. Men vägen till denna dag har inneburit mycket jobb.

För ett och halvt år sedan var fabriken och gårdsbutiken en ladugård. Nu är nästintill allt klart.

– Vi har bara yttermiljön kvar, berättar Katarina Hansson.

– Jag är 13 kilo mindre Gällivarebo nu, säger Lars Hansson.

Till invigningen kom över hundra personer och butiken var fylld av nyfikna besökare. Åke Berglund från Fors var en av dem.

– Fantastiskt att de flyttar hit och vill satsa, säger han.

Läs mer i fredagens AT.

Katarina Hansson i entrén till gårdsbutiken.
Muddus hjorton & Kolarbo Gård invigning, Lennart och Katarina Hansson. Lennart berättar hur det går till när choklad, glögg, sylt och te tillverkas.
Muddus hjorton & Kolarbo Gård invigning, Malin Eriksson.
Muddus hjorton & Kolarbo Gård invigning, Åke Berglund
Muddus hjorton & Kolarbo Gård invigning, Alexandra Hansson bjuder besökarna på kyld glögg blandat med cider  med en smak av sommar.

Mer läsning

Annons