Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större bangård i Krylbo skulle behövas

Cirka 1,2 miljarder kronor. Det skulle det mer omfattande alternativet för ombyggnad av Krylbo bangård gå på.

Annons

Det mindre omfattande alternativet, som Trafikverket också tittar på, skulle kosta cirka 150 miljoner och skulle innebära till exempel byte av växlar.

Några pengar finns i dag inte avsatta för något av alternativen men projekten ska utredas under innevarande år.

Det är främst godsstråket genom Bergslagen, som går genom Storvik, Krylbo och Frövi och vidare söderut mot Örebro, som man tror kommer att öka stort i framtiden, som kommer att underlättas genom en tänkt ombyggnad och förlängning av Krylbo bangård.

En del av banan mellan Krylbo och Fagersta skulle kunna byggas om och få en helt ny sträckning på cirka fyra kilometer, betydligt längre österut än i dag.

Linjen skulle kunna bli tvåspårig under en sträcka och till exempel få en bro över Svartån.

För närvarande arbetar ju Länsstyrelsen med att få Svartåns naturreservat att sträcka sig ända bort mot järnvägen mot Sala, som den nya sträckningen av järnvägen skulle sammanfalla med. Det nya område för järnväg mot Fagersta som nu utreds kan gå ända bort mot byn Tillfället i Krylbo.

Detta är också ett försök att undvika backarna vid Krutboberget, som järnvägen i dag gör en omväg runt. För att man ska kunna tillåta godståg upp till 750 meter långa blir dessa backar alltför tunga för att tågen ska kunna ta sig upp.

Vid en ombyggnad av bangården kommer viadukten vid stationen att byggas om eller försvinna.

Mer läsning

Annons