Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor vattenläcka i Avesta

Ett vattenbrott på en ledning upp till vattentornet har gjort halva Avesta vattenfyllt.
Det forsar vatten längst med hela Axel Johnsons väg, delar av Garmakaregatan och ned längst Arvidsgatan.

Annons
Vägarna och gångvägarna runt Axel Johnsons väg och Garmakaregatan är vattenfyllda.

Det var vid åtta-tiden som vattenledningen upp till vattentornet sprang läck. Just nu är personal Avesta kommun på plats för att stänga av alla ventiler som passerar läckaget. Även Brandkåren är på plats.

- Förmodligen är det något rör som har gått av och eftersom det ligger så nära vattentornet så forsar det ut, säger Thom Sandvik VA-chef i Avesta kommun.

I delar av Avesta är det dåligt med vatten i ledningarna, vilket beror på att trycket har sjunkit. Först drabbas områden som ligger högre upp. Han uppmuntrar Avestaborna att nu vara sparsamma med vatten.

- Vi måste få stopp på läckan först, och sedan kommer det ta ett tag innan vi kan bygga upp ett tryck i ledningarna igen, säger han och fortsätter.

- Vi vet inte hur många som kommer drabbas av vattenläckan i det här skedet, men det finns en risk att vattnet kommer att vara avstängt i området över natten.

Mest översvämmat är det på Axel Johnsons väg, Arvidsgatan och delar av Garmakaregatan och i området Prästjorden. Där är vattnet på vissa ställen flera decimeter högt.

Läs mer i onsdagens papperstidning.

Mer läsning

Annons