Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppskylt var borta i fyra veckor

En stoppskylt har stulits från en avfart till riksväg 70 vid Brovallen. För fyra veckor sedan anmälde Catherine Burgman att den saknades. Först när AT påtalade problemet sattes en ny skylt upp.
– Det kunde ha skett en katastrof här, säger hon.

Annons
Catherine Burgman är orolig över att det inte finns någon stoppskylt vid utfarten där gamla riksväg 70 går ut på dagens 70:a.

För en månad sedan upptäckte Catherine Burgman, som är aktiv i Motormännen, att stoppskylten vid avfarten från gamla riksväg 70 till den nya var borta. Hon ringde direkt polisen som direkt kopplade henne vidare till Trafikverket. Där noterades att skylten var borta och hon fick en försäkran att det skulle åtgärdas. Först i går sattes stoppskylten upp igen efter att AT kontaktat Trafikverket och berättat om den borttagna skylten.

Catherine Burgman var för en vecka sedan nära att krocka vid just den här avfarten.

– Jag åkte längs riksväg 70 från Avesta. När jag närmade mig platsen körde en sportbil ut rakt framför mig, berättar hon.

Trafikverkets Lars Nordqvist är förvånad över att stoppskylten inte ersatts tidigare.

– Det här är nyheter för mig. Det kommer att åtgärdas direkt. Jag tror att det helt enkelt har fallit mellan stolarna. Hade det inte gjort det hade det varit åtgärdat redan, sa han när han upplystes om problemet.

I varje kommun har trafikverket entreprenörer som sköter om bland annat vägskyltar.

– Entreprenören ska kontrollera att det fungerar längs vägarna, bland annat att skyltarna sitter där de ska. Är det en stor väg med mycket trafik kontrolleras den var tredje dag, är det en mindre kollas de var fjortonde. Saknas en stoppskylt ska det åtgärdas snabbt. Stoppskyltar har vi på lager, berättar Lars Nordqvist.

Mer läsning

Annons