Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stelbent av Posten att inte rucka på beslutet"

Brevväxlingen mellan By utvecklingsgrupp och Posten hjälpte inte. Posten nekar till omprövning av sitt beslut att låta Karlbo bli postombud för Byborna 2,5 mil bort.

Annons

By utvecklingsgrupp fick iväg sitt brev till Posten med begäran om att ompröva flytten av postombudet från macken i By till Karlbo. Utvecklingsgruppen vill att  flytten skulle gå till närmaste ombudet för byborna, det i Horndal.

Bara ett par dagar senare kom svaret från Ove Eriksson, teamchef för Retailområde Mitt, Posten meddelande AB, Örebro.

Han tackade för utvecklingsgruppens engagemang. Fast beslutet om flytt av postombud till Karlbo för postkunderna med postnummer 77499 By kyrkby kommer att gälla i fortsättningen.

Han tar upp att det är olika vilket postombud som kan vara lämpligast för dem som bor i det postnummerområdet. Det kan vara Horndal, Fors och Österfärnebo.

– Jag är besviken. Det är stelbent av Posten att inte rucka på sitt beslut, säger ordförande Inger M Eriksson By utvecklingsgrupp.

–Det är ju skrattretande att han skriver att vi ska åka över skogen till Österfärnebo. Det är en resa på 3,1 mil enkel väg från Nylandet. Kom ihåg att därifrån är det bara 3-4 kilometer till Horndal.

– Kartläsning är ju inte en styrka hos Posten. Ove Eriksson talade om fågelvägen till Fors, men vi har ju inte vingar på bilarna.

Inger M Eriksson betonar att Byborna när de beställer kan tala om för företaget vid beställningen talar om var de vill hämta sina försändelser. Många men inte alla företag erbjuder det. Hon påminner också om att de kan får service av lantbrevbärare.

– Var alltså tydlig med vad du vill ha ditt paket eller rekommenderade brev, säger hon.

Mer läsning

Annons