Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottskadad man hittad i Nordanö

En skottskadad man i 20 -årsåldern hittades i korsningen Granåsvägen och Nordanövägen vid halv fem-tiden i morse.

Annons
En skottskdad man hittades i Nordanö på fredagsmorgonen.

Vid halv femtiden i fredags morse fick polisen in larm om att det hörts smällar i Nordanö. När de kom tíll platsen hittade de en man i 20-årsåldern, som än känd av polisen, som låg på marken och skrek. I närheten av honom hittades även ett vapen.

Mannen fördes till Falu lasarett med skottskador. Polisen vill inte lämna ut några fler uppgifter på grund av förundersökningssekretess.

- Det varierar hur länge en förundersökningssekretess kan ligga på en sådan här händelse, säger Bo Eriksson, pressinformatör på polisen i Dalarna.

- Anledningen till att det är sekretess på undersökningar är för att informationen inte ska kunna skada undersökningen. Bara de som har hand om fallet får reda på vad som händer. Inte ens jag vet allt, säger Bo Eriksson.

Platsen där mannen hittades är avspärrad för teknisk undersökning och en färundersökning är påbörjad gällande försök till mord. En förundersökningsledare från polisen är inkopplad i fallet. Ingen är ännu gripen eller misstänkt för brottet.

-En åklagare kopplas förmodligen in först när någon är gripen eller misstänkt, säger Bo Eriksson.

Under fredagen har polisen knackat dörr i området där mannen hittades.

Den skottskadade mannen var under fredagseftermiddagen nedsövd och det var då planerat att han skulle opereras under lördagen.

- Jag tror inte att det kommer komma fram så många fler uppgifter under helgen. Det skulle vara om mannen mår okej efter operationen och om han kan lämna nya uppgifter då, säger Bo Eriksson.

Mer läsning

Annons