Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skor efterlyses i Pernilla-mordet

Ett par träningsskor och en udda högklackad sko. De saknas på mordplatsen där Pernilla Theorin påträffades död.
Tidigare i år har polisen efterlyst en Sverigetröja ( blå tröja med gula kronor) som försvunnit ur lägenheten.  En tröja som Pernilla Theorin använde på möhippan för en god vän dagen och tidig kväll före mordet.
Nu efterlyser Polisen även skor som har försvunnit ur hennes lägenhet.

Annons

De skor som efterlyses är ett par svarta sportskor i modell Asics i storlek 37,5 och en högersko med hög klack som Theorin använde den sista kvällen hon var i livet. Träningsskorna hade hon på sig under möhippan.

Inspektör Petra Brånn, våldsroteln, Polismyndigheten Dalarna, uppger att polisen är helt säker på att Pernilla Theorin bar både aktuell tröja och de utpekade skorna dagen före sin död.

Hypotesen är att den som har tagit med sig skorna kan ha varit den person som ligger bakom dödsfallet och branden i lägenheten.

De försvunna skorna ändrar inte polisens kartläggning av omständigheterna kring mordet.

Pernilla Theorin kom hem vid 03.30 lördagen den 13 augusti 2006.

Larm om branden når räddningstjänsten klockan 06.38. Den är på plats i lägenheten klockan 06.41.

Brottsplatsundersökningen visar att branden uppstod klockan 05.45. Den som satte eld på lägenheten torde ha varit i rörelse från lägenheten vid den tidpunkten.

Polisen efterlyser alla iakttagelser i närheten eller i omgivningarna av  Axel Johnsons väg nära de två livsmedelsbutikerna vid den här tidunkten på morgonen.

Även till synes obetydliga iakttagelser den här tidiga morgonen är av intresse för polisen, personer, bilar och cyklister.

- Det klassiska är att någon som är ute och går möter samma tre personer den här morgonen som alla andra morgnar, men det är väldigt betydelsefullt för polisen. Det är väldigt viktigt att kartlägga exakt vilka personer som var i närheten av mordplatsen den här morgonen, säger Petra Brånn.

Mer läsning

Annons