Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skejthallen kan läggas ned

Hög hyra och lite pengar in i kassan betyder att Avestas skejthall hotas av nedläggning.
– Vi har en väldigt hög hyra. Vi har redan sagt upp lokalen, men det går att ta tillbaka uppsägningen, säger Pierre Harborg, kassör i Avesta Spontanidrottsförening.

Annons
Skejtlokalen i Avesta riskerar att läggas ner. Nu är framtiden osäker för kommunens skejtare.

Sedan april 2009 har Avestas skejtlokal varit öppen. Nu, i början av 2011, hopar sig problem som gör att den riskerar att slås igen. Anledningen är att föreningen inte kan betala hyran för lokalen.

Den sammanlagda hyran för lokalen är 180 000 kronor per år. Föreningen själva ska gå in med 70 000 av det, Karlfeldtsgymnasiet, som utnyttjat hallen till undervisning, har betalat 70 000 och Bildningsstyrelsen går in med 40 000 kronor.

Men i och med den nya gymnasiereformen finns det inte längre plats för skejtgymnasium i den svenska skolmodellen. Därför kommer inte längre Karlfeldtsgymnasiet att kunna erbjuda ett program med inriktning mot skejt.

Det gör att skolan inte längre kommer gå in med sina 70 000 kronor. Pengarna kommer i stället att läggas på resor till en skejthall i Borlänge för skejteleverna.

Det betyder att skejtföreningen förutom sin förra del, med början nästa år, måste gå in med 140 000 kronor per år.

– Vi kommer inte kunna få fram så mycket pengar, säger Pierre Harborg.

Sedan skejtlokalen öppnat har föreningen även haft svårt att få fram pengar till sin del av hyran.

– Problemet är att de inte kunnat betala hyran på två år. Det var de som tog initiativ till ett möte med oss, att försöka lösa problemet, säger Susanne Berger, S, ordförande i kultur- och fritidsutskottet.

Skejtföreningen har problem att få in pengar, och kan inte sätta för höga medlemsavgifter och inträden.

– Nej, det går inte. Föräldrar till barnen som är här vill inte betala så mycket. De ser inte skejt som en riktig sport eller aktivitet, säger Pierre Harborg.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons