Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexleksaker och vin – Berg trakasserad

Ulf Berg, M, har fått inkassokrav efter att någon beställt varor i hans namn. ”Minst ett dussin andra riksdagsledamöter drabbade”.

Annons
Ulf Berg, M.

Mitt under valrörelsen fick Ulf Berg sitta i timmar i telefon och bestrida inkassokrav.

– Det kändes tungt och frustrerande.

Nu vill han se till att fler inte drabbas.

Austraulienska viner för över 20 000 kronor. Sexleksaker. Telefonabonnemang. Datorer. Filmer. Skivor. Allt det har någon beställt i Ulf Bergs namn, ofta utan att han fått hem varorna. Han är både oppositionsråd i Avesta och riksdagsledamot. Någon har kommit över hans personnummer och sedan har Ulf Berg fått hem räkningar.

– Mitt under valrörelsen fick jag ägna timmar åt att sitta i telefon och bestrida de här kraven. Det gav ett blandat resultat. Jag har fått inkassokrav som jag inte betalat.

Ulf Berg som tidigare

varit polischef i Avesta, har även anmält trakasserierna. Dessa ärenden har dock skrivits av, trots att polisen haft både ip- och personnummer på den som beställt varorna.

Nu har Ulf Berg genom ett företag spärrat sitt personnummer för att inte drabbas av fler falska köp. Men det betyder även att han också får problem att handla på nätet.

För att se till att inte fler drabbas av falska köp har han tillsammans med kollegan Gunnar Axén skrivit en motion till riksdagen. Där föreslår de att bevisbördan läggs på företagaren, som måste visa att kunden velat ha varan.

– Hur det ska gå till juridiskt vet jag inte. Men en metod kan vara krav på postförskott eller betalning med kreditkort direkt på nätet.

Ulf Berg anser att

polisen borde utreda sådana här ärenden.

– Försök utreda sådant här i stället för att lägga ner utredningen. Det kan hända att förövaren erkänner. Det går att effektivisera polisen och jag tror att dalapolisen är på rätt väg. Medborgarna måste komma först av allt. Nu har ett dussin riksdagsledamöter drabbats.

Mer läsning

Annons