Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-kritisk blogg attackerad efter debatt

Bloggen Inte rasist, men... som är kritisk mot Sverigedemokraterna har sedan i förra veckan blivit utsatt för attacker via nätet och tvingats stänga ned.

Annons
Henrik Johanssons blogg Inte rasist, men... har sedan förra veckan blivit utsatt för attacker.

Efter att skaparen till bloggen, Henrik Johansson från Avesta, deltog i tv-programmet Debatt den 7 november har bloggen utsatts för överbelastningsattacker där en ofantlig mängd datorer kopplas till den samtidigt.

– Det innebär att någon via andra datorer kopplar ihop datatrafik som kommer in på sidan. Servern blir då överbelastad, säger Henrik Johansson.

Han berättar att sidan också tidigare blivit utsatt för attacker, men då i en betydligt mindre omfattning. Attackerna har alltid kommit efter att bloggen blivit uppmärksammad i media.

– Debatten den 7 november blev väldigt uppmärksammad. Detta började efter att vi, efter programmet, gjorde ett blogginlägg där vi kommenterade de lögner som Sverigedemokraten Björn Söder sa i programmet. Jag tror inte att detta är något som Sverigedemokraterna själva har gjort, men det är helt klart riktat mot vår bevakning av partiet, säger han.

Henrik Johansson har efter att sidan tvingats lägga ned bland annat varit i kontakt med en pressekreterare hos Sverigedemokraterna.

– Pressekreteraren säger att vänsteraktivister kan ligga bakom det här, säger han.

Bloggens verksamhet sköts nu för tillfället via Facebook.

– Vi vägrar att tystas och flyttar i stället bloggen tills vi får i gång den igen.

Mer läsning

Annons