Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivellas lägenheter  ska renoveras

Samtliga lägenheter i Krylbo ska totalrenoveras enligt fastighetsskötaren. Rivella har skjutit till extra kapital för ändamålet.

Annons
Ambjörn Kristiansen är ny fastighetsskötare för Rivella i Krylbo.

Den nuvarande fastighetsskötaren, Ambjörn Kristiansen, har förståelse för en del av hyresgästernas kritik.

AT har tidigare skrivit om hur Rivellas hyresgäster är missnöjda med de slitna lägenheterna i Krylbo. Men nu börjar en renovering av hela beståndet på 750 lägenheter i Krylbo.

– Jag tycker att en stor del av kritiken är berättigad. Det finns hyresgäster som har legitima krav. Men sedan finns det hyresgäster som aldrig blir nöjda, säger Ambjörn Kristiansen.

Han har sedan ett halvår hand om fastighetsskötseln för Rivella i Krylbo. Den praktiska förvaltningen står fortfarande Colliers International AB i Stockholm för.

Enligt Ambjörn Kristiansen har Rivella skjutit till extra kapital som ska stå för renoveringen. Mellan 10 och 15 lägenheter kommer att göras färdiga per månad. Det kommer att ta flera år att färdigställa alla lägenheter, men det handlar om en totalrenovering, enligt Ambjörn Kristiansen.

Just nu står många av Rivellas lägenheter i Krylbo tomma. Enligt Ambjörn Kristiansen planerar Rivella att marknadsföra boendet i Krylbo för att locka fler hyresgäster. Bland annat riktar man sig till högskolor, men också migrationsverket är en möjlig hyresgäst.

– Det kommer att ge en massa fokus på Krylbo också, säger han.

Att börja representera Rivella i Krylbo har varit en start med minuspoäng, tycker Ambjörn Kristensen. Men han tycker också att det dåliga ryktet inte är helt förtjänt.

– Nyhetsbevakningen har varit negativt vinklad. Det här är ett problem som varit flera år, säger han.

Rivella köpte fastigheterna från Dalstjärnan Bostäder AB när det företaget gick i konkurs. Hyresgästförening tror dock att de båda företagens ägare har en koppling. Något som Ambjörn Kristensen inte känner till.

– Jag har tittat i företagsregister. Jag har ju läst vad som skrivits. Sedan om det finns några personliga kopplingar ägarna emellan vet jag inte, säger han.

Mer läsning

Annons