Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivellas förvaltare försätts i konkurs

Konkursen för Omniagruppen kom överraskande bland annat för Hyresgästföreningen, eftersom inga tecken på obestånd har funnits.

Annons

Omniagruppen förvaltning AB med 8-9 anställda försattes i konkurs i förra veckan.

– Det är business as usual, kommenterar Peter Örtegren, vd och styrelseledamot i Omniagruppen förvaltning AB i Solna.

Det är gamla saker som hunnit ifatt bolaget, enligt Peter Örtegren. Det gjorde att konkursen inte gick att undvika.

Företaget förvaltar Rivellas hyresfastigheter i Krylbo. Peter Örtegren vill inte tillstå att förvaltningen av Rivellas hus bidrar till konkursen. Han försäkrar att hyresgästerna i Krylbo inte behöver vara oroliga.

Nu har Konkursförvaltaren tagit över förvaltningen av konkursboet. Enligt Peter Örtegren finns flera intressenter som vill ta över.

För Hyresgästföreningen

kommer konkursen som en överraskning. Företaget är inte bara förvaltare av Rivellas fastigheter. Omniagruppen är också ombud vid de hyresförhandlingar som pågår.

–Vi hade inga indikationer på att förvaltaren var på obestånd, säger Marcus Kjellin, Hyresgästföreningen till AT.

Hyresgästföreningen väntar och ser eftersom konkursen nyligen har ägt rum.

– Vi förutsätter att Rivella som ägare styr upp situationen och utser en förvaltare av fastigheterna. Den måste fungera, säger Marcus Kjellin

Omniagruppen förvaltning AB stod under många år för förvaltningen av Dalahästens handelsområde i Åsbo. Det åtagandet avslutade Omniagruppen förvaltning i samma veva som företaget tog över förvaltningen av Rivellas 700 lägenheter i Krylbo.

Konsultbolaget Omniagruppen startade 1990 som en del av Statskontoret, uppger tidningen Fastighetssverige.

Omniagruppen förvaltade först egna fastigheter. Företaget har sedan dess gått över till att förvalta framför allt utländskt ägda fastigheter på olika platser i landet, bland annat danska kommanditbolag. Sådana har just nu svårt med betalningarna.

Flera bolag finns registrerade med namnet i Omniagruppen med Peter Östergren som vd och styrelseledamot:

Omniagruppen AB, Omniagruppen Sweden AB och OREM fastighetsprojekt AB. Det sistnämnda bolaget försattes i konkurs vid Solna tingsrätt samma dag som Omniagruppen förvaltning AB försattes i konkurs vid samma tingsrätt.

De båda bolagen har samma konkursförvaltare.

Mer läsning

Annons