Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ridskola får hjälp i en akut kris

Kommunen går in som borgenär så att Åsebo Ridsällskap kan ta ett lån på 300 000 kronor för att rädda verksamheten.

Annons
Räddade av lån. ”Antalet ridande har minskat, många familjer har inte råd,”, säger Peter Green, ordförande i Åsebo Ridsällskap, och ridskolechef Sofia Lederud.

Åsebo Ridsällskap dras med akut dålig ekonomi. Föreningen har inga pengar kvar i kassan. Kommunfullmäktige tog i måndags upp deras problem och beslutade att hjälpa ridskolan.

I åtta år har Åsebo ridsällskap bett kommunen att se över sitt system för bidrag till ridklubbarna. Åsebo har i dag flest aktiva ridande, 190 stycken, men det är en annan ridförening som får ut hälften av de 800 000 kronor som kommunen lämnar i bidrag till ridföreningarna varje år.

– Man kan tycka att ett sådant system ska vara rättvist. Jag vill inte ta några pengar från en annan förening, men vi måste se om vårt, säger Peter Green, ordförande Åsebo ridsällskap.

Han berättar att andelen

bidrag som delas ut borde baseras på hur många ridande föreningarna har.

– Skulle det vara så skulle vi inte ha några som helst ekonomiska problem, varken akuta eller framtida, säger han.

Under förra veckan hade ridsällskapet ett krismöte med Avesta kommun. Föreningens pengar var slut och de kunde inte längre betala ut löner.

I måndags tog kommunfullmäktige upp Åsebos vädjan om hjälp och beslutade att gå in med borgen till föreningen för ett lån på 300 000 kronor.

I debatten i fullmäktige var de flesta eniga om att ridsällskapet skulle få hjälp, även om Krister Nilsson (AIL) inte var nöjd med det underlag som Åsebo ridsällskap hade presenterat för kommunfullmäktige.

Peter Green är tacksam över att kommunfullmäktige valde att hjälpa Åsebo.

– Vi är glada att vi kan lösa den akuta krisen, säger han men han är samtidigt övertygad om att mer måste göras från kommunens håll.

– Jag hoppas att kommunen löser problemet med bidragen till ridföreningarna, säger han.

Mer läsning

Annons