Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Reinfeldts land är kallt och hårt!”

”Reinfeldts land är kallt, hårt och brutalt!” Det sa socialdemokraten Sofie Wiklund, som första majtalade i Avestaparken på söndagen

Annons
Första maj-tåget i Avesta inleddes med en blåklädd blåsorkester, och sedan följde röda fanor och plakat med uppmaningar och paroller.

Det var en av punkterna på förstamajfirandet i Avesta.

Dagen inleddes med ett tåg från Markustorget till Avestaparken, där drygt hundra människor deltog.

Först i tåget gick en blåsorkester, och sedan följde människor med många röda fanor och plakat med politiska uppmaningar och krav. Men lokala paroller och budskap var det snålt med.

I det ganska bistra vädret, väntade lika många människor till på förstamajtåget och det fortsatta firandet på dagen inne i Kupolen.

Tomas Nyberg inleddes med ett musikprogram, där han bland annat framförde några visor av Dan Andersson.

Talare var förutom Sofie Wiklund, ledarskribent på Dala-Demokraten och krönikör, även Jan-Åke Andersson, ordförande i Avesta Arbetarekommun.

Sofie Wiklund talade över ämnet jämställdhet och utveckling. Hontog flra tillfällen i akt för att peka på att regeringen Reinfeldt höll på att nedmontera den svenska välfärden.

– Vi tar vår välfärd för given, men välfärden är inte svensk. Välfärden är socialdemokratisk, sa Sofie Wiklund, och drog ned applåder.

Hon menade att det nu var dags att stoppa det moderata skeppet, att åter rösta socialdemokratiskt.

– Jag är igen stolt över att vara socialdemokrat. Det har jag inte velat säga på länge, men människor har rätt till en trygg arbetsplats, sjuka ska inte behöva kontakta det sociala för att kunna klara sin ekonomi. Vi ska tillsammans hindra moderaterna från att föra sin politik, sa Sofie Wiklund.

Dessutom fick den bästa 9-klassaren, som var från Johan Olov-skolan i Horndal, ta emot ett pris, som utdelades av Marianne Hirsch från Kommunal.

Mer läsning

Annons