Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt talade om den arabiska våren

Situationen i Mellanöstern och Nordafrika var viktiga delar av statsministern Fredrik Reinfeldts tal inför Dalamoderaternas förbundsstämma. Men först flirtade han med församlingen när han sade hur viktig Dalarna är.

Annons
Fredrik Reinfeldt, M, talade inför Dalamoderaternas förbundsstämma.

Säpo bevakade alla utgångar till den stora samlingsalen i Köket i gränden när det i lördags var dags för statsminister Fredrik Reinfeldt, M, att hålla sitt tal inför sina partivänner. Han var inbjuden till Dalamoderaternas förbundsstämma.

Innan han påbörjade talet berättade han sin syn på Dalarna.

– Jag är av uppfattningen att det här är ett väldigt intressant län med sina industriella rötter.

Hans tal inleddes och präglades av en av de två stora mediehändelserna i världen – revolutionerna i Mellanöstern och Nordafrika.

– Vi har en fantastisk vår i den bemärkelsen att vi lever i en värld som är i snabb förändring. Hela världen ser en resning, och det är inte en längtan efter extremism eller en man som gömmer sig i en grotta, utan det är en tro på frihet och demokrati som västerlandet står för

Han förklarade även sin syn på kritiken som riktats mot alla utförsäkringar och delade ut en känga till Socialdemokraterna och Göran Persson som Reinfeldt tyckte hade förtidspensionerat på tok för många människor när Socialdemokraterna hade makten.

Läs mer i måndagens AT.

Mer läsning

Annons